Zespół

Małgorzata Lidacka

Z wykształcenia jestem pedagogiem społecznym, z zamiłowania sędzią sportowym, a prywatnie mamą dwóch wyjątkowych dziewczynek. Doświadczenie w pracy z dziećmi i młodzieżą zdobywałam w założonej przeze mnie poradni Centrum Rozwoju Bez Stresu. Tam pomagałam młodym ludziom oraz ich bliskim w radzeniu sobie z wyzwaniami takimi jak: stres szkolny, relacje rówieśnicze, budowanie poczucia własnej wartości. Jednak najchętniej działam w obszarze profilaktyki zagrożeń wśród dzieci i młodzieży, stąd pomysł założenia Fundacji TAB. Będąc osobą publiczną, której decyzje w trakcie meczu oceniane są przez tysiące ludzi, wielokrotnie przekonałam się, jak bolesnym zjawiskiem jest hejt internetowy. Chciałbym, aby dzięki pracy Fundacji TAB młodzi ludzie i ich rodzice byli przygotowani na stawienie czoła temu zjawisku.

Magdalena Lesiak van Beek Od najmłodszych lat związana byłam ze sceną. Już jako dziecko śpiewając i grając na scenie poznałam dobre ale również trudne aspekty bycia „osobą publiczną”. Doświadczenia z tego okresu wpłynęły na moje późniejsze życie przez co m.in. zawsze jak mogłam chroniłam prywatność swoją i swoich najbliższych. Ukończyłam Akademie Muzyczną w Krakowie w klasie fortepianu i klawesynu. Studia  kontynuowałam w Conservatorium van Amsterdam. Po zakończeniu kariery koncertowej brałam udział w szkoleniach z asertywności publiczno/scenicznej jak również sztuki dialogu ze specjalizacją „media społeczne”. Następnie rozpoczęłam prace w organizacjach holenderskich, jako coach i koordynator dla dzieci i młodzieży, zajmujących się problemami mowy nienawiści na portalach społecznościowych i ich wpływu na codzienne życie dziecka lub nastolatka. Tolerancja wobec innych, asertywność jako pomoc w pozostaniu sobą i  bezpieczeństwo  w kontaktach medialnych to dla mnie wyzwania w codziennej pracy.

Wolontariusz, stażysta, praktykant serdecznie zapraszamy do kontaktu

Organizacje parnetnerskie z którymi współpracujemy